Full fart i tomteverkstan!

Det här är en spännande vecka för nu ska jag hinna klart  att leverera flera hundra smycken med norrskensmotiv  till Lappland.

När det är så många som ska göras blir det nästan som hos tomteverkstan hos Kalle Anka på julafton.

Stor himmel med igloo_litenDet här är ett halssmycke som jag kallar Aurora Sky  med bild från ett foto med en otroligt vacker norrskenshimmell. Det är fotograf Peter Rosén som tagit bilden och som också säljer smyckena i Lappland.
Lisa Holmström har skrivit en liten dikt som jag tycker är mycket fin.”The eternal dance of the Aurora, an entrancing array of quivering light. Carry with you a lasting image of the magical aurora, a beautiful reminder of the fantastic world we live in, and its intimate relationship with our sun. ”

Har du sett ett norrsken? Var och när?
/eva

 

 

 

9 thoughts on “Full fart i tomteverkstan!

 1. Johanna

  Vilket vackert smycke! Många kommer bli glada i jul 🙂

  Jag har bara haft glädjen att se norrsken en gång. Första gången jag tog med min blivande man till min barndoms paradis. Strax norr om Ångermanälvens mynning ett par kilometer efter Höga Kustenbron. Magiskt!

  Reply
  1. admin Post author

   Tack Johanna. Ja, jag hoppas det kommer finnas i många julklapps säcker.
   Själv har jag aldrig varit vid Höga kusten, men hoppas komma dit nästa år.

   Reply
 2. Annika

  Fint smycke! Jag har aldrig sett norrsken men jag drömmer om att en dag få se ett riktigt norrsken. I dag får jag min dos av norrsken genom att följa Jonna Jintons fina blogg, http://jonnajinton.se/. Hon är en mästare att fotografera norrsken.
  Varma hälsningar Annika

  Reply
  1. admin Post author

   Tack Dorotea,
   En liten bekännelse från mig, jag har inte heller sett det , skulle åkt i januari, men det var 40 minus så jag fegade ur. Nytt försök nästa år.

   Reply
 3. Lena Brolin

  Åååå, så vackra unika smycken du gör!
  Älskar dem!
  Själv kommer jag från södra Norrland, och där har vi rätt så ofta förmånen att se Norrsken.
  Minns speciellt dagen då jag och min man gifte oss, 28:e december år 2000.
  Den natten var det ett fantastiskt färgsprakande norrsken.
  Vi stod länge ute i kylan och bara häpnade över hur vackert det var…
  Lycka till i tomteverkstan! 🙂
  Kram!
  /Lena

  Reply
  1. admin Post author

   Lena, det låter helt underbart, du kanske ska önska dig ett smycke för att fira, se min hemsida; nordicfields.se
   Och tack för lyckönskning, nu har allt gått iväg!!!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *