Vilken är din favoritfärg? Bloggutmanardag 2/21

Andra dagen som bloggare. Stort tack till Linda som har startat företagens bloggutmaning och som fått mig på banan. Snart är det en vana.

Får jag utmana och säga att vi svenskar inte är så mycket för att bära färg; iallafall inte när det gäller smycken.
Så här säger mina kunder ofta till mig när vi tittar på mina kollektioner. “Åh vad härligt med färg, verkligen fint. Men Eva, jag väljer den svarta (eller vita.)

Det är verkligen synd, för rätt färg på ett par örhängen, eller ett halssmycke ger en fin lyster till din hud och ögonen framträder mycket tydligt.

barbro med valnöt 100805 golfsmycke 4 copy 2

En av världens bästa longdriving golfare; Sandra Carlberg har ofta färgglada kläder och då blir det snyggt med vita smycken. Men när hon kör svart eller vitt, har hon gärna lite mer färgglada smycken.

sandra 1 _ lågupplöst orresta sthlm 2013 292 sandra earrings

Idag skriver en annan bloggutmanare; Elisabeth Bövik på sin blogg http://colorme.webblogg.se/ om accessoarer och hur viktigt det är med färg. Elisabeth ger exempel med scarves. Det använder många idag. Men varför inte tänka likadant med smycken.

Vilka färger gillar du? och vilka färger använder du själv på dina kläder och accessoarer?

Vill du se mer av mina smycken, välkommen till nordicfields.se

 

 

 

5 thoughts on “Vilken är din favoritfärg? Bloggutmanardag 2/21

 1. Linda

  Jag bär svart nästan hela tiden och jag försöker tänka på att få in lite färger också. Så jag har ofta en rosa glittrig scarf. Däremot örhängena de förblir i guld, jag kan inte hålla på och byta så mycket för det gillar inte mina öron. Förr så gillade jag bara svart och avskydde rosa. idag älskar jag rosa och har många saker och klädesplagg i rosa och jag ser till att använda dem. Tycker det livar upp lite. Så jag gör faktiskt medvetna val när jag handlar att kolla efter andra färger just för att jag vill föra in mer färger i min vardag. Mer färg åt folket!

  Reply
 2. admin Post author

  Intressant, Jag har också mycket svart, det är därför jag tycker det är så bra med färg på smycken.
  Och jag avskydde också rosa förut; men idag är den favvofärg för mig tillsammans med lila.
  Om man är känslig kanske man inte ska byta alltför ofta;
  Och när man har guldsmycken, kanske man vill ha mer klassiska färger.
  Du har så jättefina färger Linda, så du skulle vara mycket fin i ett rosa halssmycke, eller varför inte en ring eller berlock.
  Ha en härlig dag!

  Reply
 3. Elisabeth Bövik

  Färger är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat eftersom de kan ge oss så mycket positiv energi, förstärka eller tona ned vår personlighet. Färger och personlighet ligger alltså mycket närmare varandra än vi kan ana. En klassisk man eller kvinna väljer oftare ton-i-ton känsla i sin klädsel medan en dramatiskt lagd person som älskar att vara i centrum gärna klär sig i kontrastrika färgkombinationer. Vilka fina smycken och blogg du har. Önskar dig en fin dag och kul att följa dig i bloggutmaningen som.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *